RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Monitorul de Sibiu, Spectacol de community dance

08/09/2009

Sibienii vor avea parte, astazi, de unul dintre cele spectaculoase proiecte de dans comunitar. Spectacolul "Pasarea de foc" se joaca astazi, la Casa de Cultura a Sindicatelor, de la ora 19. In eveniment sunt implicati tineri cu dizabilitati din trei orase din Romania. "Proiectul reuneste 100 de tineri cu varste cuprinse intre 11 si 22 de ani, din Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Sibiu, intr-un spectacol de dans contemporan de exceptie, pe muzica lui Igor Stravinski", precizeaza Alexandra Arnautu, organizator al evenimentului. Indrumatorii celor 100 de adolescenti sunt coregrafii Royston Maldoom, Josef Ede si Irina Roncea, aceasta urmand a duce mai departe dansul comunitar aici, in Romania. Doua dintre rolurile principale din acest spectacol sunt interpretate de tineri sibieni, unul de la centrul de plasament Gulliver, celalalt de la Liceul "Onisifor Ghibu".


Perspective noi


Proiectul reuneste tineri iubitori ai dansului, care provin din diferite medii sociale. "Tinerii dansatori provin atat din medii sociale defavorizate, cat si din familii instarite, sunt tineri fara abilitati fizice deosebite, fara experienta in arta dansului si care nu s-au cunoscut pana acum", spune Monique Gruber, presedinte Jungen Rumänen eine Chance. Totodata, evenimentul ofera noi tendinte, avand valente terapeutice. "Pasarea de foc deschide noi perspective, nu numai in domeniul artistic, ci si in cel al practicilor sociale din Romania", declara Josef Eder, coregraf.


Prima reprezentatie, la Bucuresti


Primul spectacol din cadrul acestui proiect a avut loc la Bucuresti, sambata seara. Conform organizatorilor, acesta s-a dovedit un adevarat succes. "La Bucuresti, spectacolul s-a jucat cu sala plina. A fost un adevarat succes!", spune Alexandra Arnautu. Micutii artisti au repetat timp de sase saptamani, la Liceul I. L. Caragiale din Bucuresti, pentru a oferi publicului un spectacol reusit. Cele doua reprezentatii, de la Bucuresti si Sibiu, fac parte din Festivalul International "George Enescu". Costul proiectului se ridica la 180.000 de euro, 90% din aceasta suma fiind obtinuta in Romania. Intrarea la spectacolul din aceasta seara este libera.

 

Autor:Angela Carabasu

Up